Over TV Ekkergem

Tv Ekkergem laat zich best bondig omschrijven als “Internationale wijkTV van en voor de kleine man, met een specialisatie in speedanimatie’

TV Ekkergem is gestart in 2011 met steun van de stad Gent (Creeër je wijk) en de Koning Boudewijn Stichting (Delhaizefonds).TV Ekkergem wordt gemaakt door het Oezbekistaans filmfonds van vzw vroemvroem, en dit in nauwe samenwerking met de buurt. Iedereen kan acteren en programmavoorstellen doen. in 2012 kreeg TV Ekkergem steun van ‘Thuis in de stad’ en ‘Creeër je wijk’ (Gent). In 2014 en 2015 krijgt TV Ekkergem steun van ‘Creëer je wijk’ (stad Gent), en zorgt ook steeds meer in eigen inkomsten door allerlei opdrachten.

Studio Ekkergem is niet gebonden door de realiteit en opent nieuwe horizonten. TV Ekkergem heeft een zusterband met de stad New York. Tv Ekkergem is gestart in de wijk Ekkergem, maar breidt geleidelijk uit. Ook in de Brugse Poort is TV Ekkergem actief, en geleidelijk beginnen we ook een werking uit te bouwen in het Rabot. We introduceren vooral kinderen en jongeren in de beginselen van de ‘speedanimatie’. We vrezen dat tv ekkergem ook begonnen is met experimenten in straatkunsten, maar we beperken dit momenteel tot Malem in de Brugse Poort.

Tv Ekkergem werkt ook aan manieren om in eigen onderhoud te voorzien zoals adverteren of publireportages. Zo kan u voortaan de tv Ekkergem publiciteitswagen inhuren om filmgewijs bepaalde evenementen te verslaan, of je kan alternatieve publiciteitsfilmpjes bestellen (bv de campagne voor Stad Gent in New York) (meer info via adverteren), en voortaan kan je ook de speciaal uitgeruste animatiecaravan boeken.
Stop-motion animatie is aan het uitgroeien tot dé huisspecialiteit, tv Ekkergem beschikt voortaan over een eigen animatiestudio in Ekkergem. De animatieafdeling is nu een verzelfstandigde tak met eigen website , en leverde ook speedanimaties aan o.a. De Standaard (DS avond) en VRT (Klein nieuws). De studio staat ook open voor de buurt en we geven er ook initiaties animatie. Er is ook de een mogelijkheid voor het maken van DIY animaties, en we werken sinds kort ook met stagiairs van het kASK.

Mensen kunnen zelf filmpjes indienen (verboden voor BV’s) en meewerken aan de divers film en animatieprojecten van Tv ekkergem. Volg de laatste updates en filmpjes via facebookpagina ).