Oekraïense vissers negeren oorlog en vissen rustig door ondanks eigenaardige gedrag ‘wereldleiders’

Ook de Oekrâïnse vissers bevestigen het eigenaardige gedrag van de Ekkergemse vis, die bovendien ook nog eens passief is. Zal Oekraïne zijn hoge ambities kunnen waarmaken en erin slagen de vis te activeren, het is een van de vele vragen waarop U weldra antwoord krijgt. We zijn vertrokken voor een lange sportzomer met dagelijks een vers WK vis filmpje onder takblad WK vissen.

 

Ook de Oekrâïnse vissers bevestigen het eigenaardige gedrag van de Ekkergemse vis, die bovendien ook nog eens passief is. Zal Oekraïne zijn hoge ambities kunnen waarmaken en erin slagen de vis te activeren, het is een van de vele vragen waarop U weldra antwoord krijgt. We zijn vertrokken voor een lange sportzomer met dagelijs een vers WK vis filmpje

We proberen nog voorzichtig Michel erop te wijzen dat er nog andere sporten zijn naast zijn wielrennen, maar het mag niet zijn, Michel loopt weg en weigert de discussie aan te gaan. We kunnen het Michel niet echt kwalijk nemen, de mens is zo bezeten van zijn regionale sport dat hij alle perspectief verloren is. We trekken wel onze conclusies en willen op sportgebied liever niet meer samenwerken met de VRT.  We gaan meer dan ooit voor Vis.

Er is vandaag opnieuw hard getraind in Ekkergem.  Vissen op Ekkergemse wateren is duidelijk niet makkelijk, zoals we hier de Zuid-Afrikaanse coach horen uitleggen. Stay tuned voor veel meer vis op WK vissen.

En we keren snel terug naar WK vis voor een eerste impressie van de controleur na 10 minuten wedstrijd. Alles is onder controle, in tegenstellig tot de Olympische Spelen, geen omkopinngen of dopingen. Wel een kleine correctie, de vis van Markus is de 1ste vis in sector C14, het kan dat in andere sectoren ook al gevangen is, iets wat we nu snel gaan uitzoeken.

We laten u niet langer in spanning en beginnen met de wedstrijden, onze 1ste camera staat opgesteld bij de Wit-Russen. We hebben ook nog aantal interviews, maar die kunnen we tussendoor nog meegeen op iets kalmere momenten, zoals hier interview over voorbereidingen. Het is zover, vanaf nu ook live wedstrijdbeelden. Let the games begin !

De Duitsers hebben zoals steeds een zeer efficiënte techniek. Ze isoleren eerst de vissen, en vangen ze dan. Misschien niet echt koosjer, en is niet bepaald het mooiste vissen om naar te kijken, maar wel zeer efficiënt. De coach geeft niet veel prijs van de tactiek, maar Duitsland blijft toch een gevaarlijke outsider.  We volgen de situatie op de voet.

Nu de deal met VRT afgesprongen is, gaan we ons terug richten op meer internationale aangelegenheden. We starten onderhandelingen met de Zuid-Afrikaanse visbond, graag willen we het volgende WK in Zuid-Afrika ook integraal verslaan. Wwe krijgen alvast de steun van topvissers als Steve Ringer die inzien hoe belangrijk TV is voor de vissport, het is ook belangrijk dat deze sport integerkan blijven, in tegenstelling tot gedopeerde koersen en overgecommercialiseerde O.S.. Wordt vervolgd, maar uiteraard eerst het WK in Ekkergem

We waren getuige van een absoluut dieptepunt op het WK vissen in Ekkergem. Deze Tsjechische visser is het kneusje der kneuzen van de internationale vissport.  Eén troost, vanaf nu kan het enkel beter gaan. We hopen U spoedig beter nieuws te kunnen brengen vanop het WK

Steve Ringer, vorig jaar in Italië nog winnaar van het zilver en nu één van de grote favorieten op goud, was op de vooravond van WK te gast aan onze tafel en mocht de eerste felbegeerde 'Vis van de Dag' in ontvangst nemen. Het is nu afwachten of Steve de hooggespannen verwachtingen kan inlossen. Alle kampioenen en runner-up zullen uiteindelijk aan onze tafel passseren.

Hoogtijd om terug te keren naar het WK vis. Onze excuses aan de visliefhebbers, maar we zijn ook bezig de presidentskandidaten van de VS te interviewen, en hebben zodoende wat vertraging opgelopen. Maar zoals de ex Belgisch kampioen het hier mooi verwoord: vissen is ook kiezen. En we blijven kiezen voor vis. Weldra weer meer WK vis op uw vertrouwde zender, de Amerikaanse presidentskandidaten zullen daar wel begrip voor hebben en kunnen zonodig wat wachten.

Vandaag een diepte-interview met controleur sector A1. We stellen opnieuw vast dat het voorlopig een WK met moeilijke visserij is, maar een visser uit Snellegem brengt mogelijks de kentering. Geert, onder kenners de Parel van Snellegem genoemd, is de geheime joker van de Belgische ploeg. We hebben zo een vermoeden dat het WK straks in alle hevigheid zal losbarsten

Hoogtijd om eens terug te keren naar WK vis. We zien dat ook Italië het moeilijk heeft met de eigenzinnige Ekkergemse vis, de trainer is erbij gehaald voor enkele tactische ingrepen. Maar Italië hoeft niet te wanhopen, in de vissport kan het soms heel snel veranderen. We blijven u op de hoogte houden van alle evoluties op het WK, er zou ook belangrijk nieuws zijn rond de Ieren.

Op de laatste trainingsdag voor de wedstrijd, hebben de Belgen weinig vis gevangen. Dit doet het zelfvertrouwen geen goed, maar de sfeer binnen het team blijft uitstekend. De grote vraag is nu wat ze op de wedstrijd zelf zullen presteren.

De Engelse trainersstaf heeft het eerst over het eigenaardige gedrag van de Ekkergemse vis, en vervolgens merken we toch enige spot met de Ieren. Hoe zullen de Ieren hierop reageren, is er een rel in de maak tussen de Engelsen en de Ieren? We blijven alles op de voet volgen. De volgende keer de loting, een belangrijk moment in het WK vissen

De teamleider van de Duitsers over het gedrag van de Ekkergemse vis. De vis hier is hier duidelijk minder gedisciplineerd dan in Duitsland, zullen de Duitsers zich daar aan kunnen aanpassen ? Het is één van de vele vragen waar we straks een antwoord op krijgen. (met excuses voor slechte Duits van onze reporter, en de wat rare antwoorden van de Duitse teammanager)

Een van de grote vragen bij dit WK is of Nederland eindelijk nog eens een groot internationaal tornooi zal kunnen winnen. Maar ook Engeland en thuisland België behoren tot de favorieten. En er zijn ook outsiders als Zuid-Afrika, Rusland of Spanje. We volgen alles op de voet tijdens de grote TV Ekkergem sportzomer en zetten 4 zendwagens in, zet u schrap voor weken van topvissen.

Het grote moment voor Ekkergem is aangekomen: het WK vissen als aanloop voor de organisatie van de olympische spelen. Vissen is zeer internationale sport met teams van de hele wereld. We zullen de zomer lang het WK op de voet volgen met interviews, wedstrijdverslagen, analyses, talkshows enzoverder. Het wordt een speciale sportzomer met het WK visssen, dé sport van de kleine man/vrouw

In tegenstelling dat de immer doorleuterende sportcommentatoren van de klassieke TV, geven de TV ekkergem commentatoren geen overbodig commentaar en laten vooral de actie spreken. Laat ons hopen dat de immer overslaande commentatoren van koers en voetbal dit voorbeeld leren navolgen en de kijker wat rust geboden wordt zoals in de vissport op Tv Ekkergem

Een van onze cameraploegen was erbij wanneer de allereerste vis van het WK 2012 gevangen werd. Niet zo verwonderlijk door het Duitse team, en dit in sector C 14. Onze camera's bestrijken alle sectoren en we zullen alle belangrijker momenten in beeld brengen tijden de grote TV Ekkergem sportzomer.

In tegenstelling tot de Belgen, weten de Zuid-Afrikanen zich opmerkelijk rustig te houden op de allerlaatste trainingsdag voor de wedstrijd losbarst. Misschien zijn ze wel één van de outsiders, temeer daar volgend jaar het WK in Zuid-Afrika zal gehouden worden. Als internationale wijkTV willen we daar uiteraard ookbijzijn, maar eerst dit WK waar de wedstrijden nu heel weldra zullen beginnen, stay tuned.

De Tsjechen ontgoochelen zwaar en hebben in al die tijd op de watersportbaan nog niet eens 1 kilo vis gevangen. Komt de Tsjechische visserij deze klap ooit nog te boven ? Het is twijfelachtig. De ontknoping van het WK komt ondertussen steeds dichterbij.

U heeft er lang genoeg op gewacht, maar het WK vissen in Ekkergem nadert zijn ontknoping. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de officiële weging der vissen. Het moment van de waarheid. Er blijkt nog een klein technisch probleempje te zijn met de weegschaal, maar heel weldra hier de allereerste resultaten. De sportzomer groeit naar een absolute climax.

Een doorwinterde vis-analist laat er weinig twijfel over bestaan: Steve blijft de te kloppen man op WK vis in Ekkergem. Maar ook Leo en Frank mogen nooit afgeschreven worden in het gebeuren van de visserij. U houden op de hoogte van alle evoluties in dit baanbrekende WK

Hoogtijd om nog terug te keren naar WK vis in Ekkergem, en dit met een hoogst zeldzame inkijk in de voeding van topvissers. Weldra meer voedergeheimen van andere teams. Bij deze gaan we de uitzendingen hervatten van het WK vis in Ekkergem. Heel weldra de allereerste uitslagen en tussenstanden. Tv Ekkergem laat de visliefhebbers niet in de steek.

We zagen eerder al hoe de Tsjechische visser Chapula op de sukkel was. Na ruim 3 uur vissen heeft hij nog altijd niets gevonden, de controleur in sector B20 getuigt. Het is nu al duidelijk dat deze jongen zware psychologische bijstand zal nodig hebben. Een heel ander verhaal bij de Hongaren, ze zouden al 19 vissen gevangen hebben ! We sturen onze reporter ter plaatse en brengen u weldra het geheim achter het succes van de Hongaren.

In tegenstelling tot de vrijwel dagelijkse berichten over doping in het wielrennen , blijft de vissport geheel dopingvrij. Zelfs pech zet de visser niet aan tot dopinggebruik, zoals de controleur in sector B20 hier getuigt. Hiermee is nogmaals bewezen dat het vissen een voorbeeld kan zijn voor het wielrennen en zovele andere sporten. Het WK vis is wellicht de laatste dopingvrije sport, en mede daarom zullen we het op Tv Ekkergem blijven volgen.

Het WK vis wordt tot in Ekkergems zusterstad gevolgd, getuige deze spontane getuigenis van een visser in Harlem. We zullen de verslaggeving terug wat opvoeren en hopen zo nog voor de winter de ontknoping van het WK aan de kijkers mee te kunnen geven. En hopelijks zijn we volgend jaar present op het WK vissen in Zuid-Afrika. En zo worden we stilaan  wereldwijd een referentie als het op vissen aankomt.

Laat ons niet vergeten dat het WK vissen in uitgesteld relais ook nog altijd bezig is, en de Belgen schijnen alsnog voor enige visvangst te zorgen. Is dit het keerpunt van de wedstrijd? Barst het nu echt helemaal los? Ontdek het weldra exclusief op Tv Ekkergem.

De eigenaardigheid van de Ekkergemse vis blijft toch de reden waarom het WK vis moeilijk verloopt voor zovele naties, dit wordt hier nog eens bevestigd door Antonio Grenada van het Spaanse team. We blijven alles op voet volgen, de laatste evoluties en analyses krijgt u als trouwe kijker steeds als eerste.

Er dreigde even een probleem als de regionale zenders ook kwamen filmen op WK vis, maar de visbond heeft kordaat ingegrepen en iedereen naar huis gestuurd. De exclusiviteit blijft bij Tv Ekkergem, en dit een nog heel de zomer lang met actie, interviews, achtergrondinformatie en talkshows.

Voor de meeste teams is het WK moeizaam begonnen, zo ook voor Nederland. Tijd voor een eerste evaluatie met de coach van Nederland, Jan Van Schendel. Jan blijft er rustig bij en behoud alle vertrouwen in zijn team. We zullen weldra exclusief op TV Ekkergem kunnen zien of dit vertrouwen terecht is.

Hoogtijd voor een tussentijdse analyse met enkele kenners, o.a. over de telefonische orchestratie door de coaches, het eigenaardge gedrag van de vis en hoe mee om te gaan, en de voorlopige kalmte maar de duizenden bussen met Engelsen die op komst zijn. De kenners uiten ook hun tevredenheid over de visverslaggeving op onze zender, voor ons een hart onder de riem

Er is mogelijk een eerste relletje in de maak op het WK. De Ieren presteren slecht, en de Engelsen verspreiden geruchten dat ze vorige nacht ladderzat in café Dikke Boom zaten. De Ieren ontkennen met klem. Is het enkel wat frustatie omdat het vissen voorlopig bij niemand echt goed lukt, of is hier meer aan de hand? We volgen deze zaak op de voet.

Hongarije heeft na 17 minuten op WK nog niets gevangen, maar het kan soms snel verkeren in het vissen, en bovendien kennen de meeste landen een moeizame start. Dit is te wellicht te wijten aan het eigenaardige en eigenzinige gedrag van de Ekkergemse vis. Hongarije blijft evenwel een grote visnatie en zullen het op de voet volgen hoe dit afloopt

De Slovenen zijn vol vertrouwen gestart in het WK. We hadden een interview in het klein-Engels met de coach van Slovenië. De grote vraag is nu of zehet zullen kunnen waarmaken. Het WK was in deze fase nog maar 14 minuten oud, en het is wellicht te vroeg om al conclusies te trekken. Wledra meer nieuws uit andere sectoren.

Vladimir uit Moldavië kent een zeer moeizame start, na 12 minuten vissen heeft hij nog niets gevangen. De grote vraag is nu of de trainer zal ingrijpen, of als Vladimir iets zal proberen. Weldra updates van de andere sectoren, het WK komt langzaam maar zeker op gang. Het wordt een mooie sportzomer die de toch wat tegenvallende O.S. helemaal gaan doen vergeten

De speeltijd is voorbij, straks begint het allemaal. We waren live bij de loting, met een kort gesprek met de coaches van Nederland, Spanje en Denemarken. Wie heeft de beste vis-sectoren, dat is nu de grote vraag. We hopen nog een korte reactie van de coaches te krijgen, en dan begint de grote wedstrijd. De spanning stijgt, de Olympische Spelen lijken helemaal ondergesneeuwd te geraken door dit WK dat over heel de wereld gevolgd wordt.

Bij veel kenners blijft Engeland toch de grote favoriet, al zal de loting toch ook een belangrije rol spelen. De speeltijd is nu bijna voorbij, straks begint het WK dat we integraal zullen volgen. Morgen een verslag van de loting, en dan volgen de eerste wedstrijdverslagen. De spanning stijgt.

Hoogtijd om eens de president van de wereldvisbond aan het woord te laten. De organisatie van het WK verloopt vlekkeloos en verhoogt de kans dat Ekkergem ook de Olympische Spelen zal mogen organiseren, ook al waarschuwt de president dat het veel werk is. Maar dit schrikt ons niet af en integendeel. We zijn hoopvol en kijken er al naar uit. Maar eerst dit WK, een hele zomer lang op de voet.

Een verhullend interview met Jean-Pierre Wouters van de Belgische ploeg over o.a. het belang van de professionele spionage in de vissport, en de stiefmoederlijke behandeling van de sport in de traditionele media. Tv Ekkergem wil hier verandering in brengen en zal daarom de hele zomer lang het WK vissen op de voet volgen, met dagelijks een nieuw filmpje.

Engeland is algemeen getipt als de grote favoriet van het WK. We gingen ook dieper in op de kandidatuur voor Ekkergem voor de volgende Olympische Spelen. De Engelse vinden dit alvast een goed idee, het kan de stad een positieve weerklank geven op internationaal gebied. We hopen na het WK vis één van de volgende Olympiades beet te hebben, we beginnen alvast te lobbyen bij onze goede vriend Jacques Rogge.

De Spanjaarden worstelen met de gecompliceerde vis van Ekkergem, de grote vraag voor Spanje is of ze nog genoeg tijd zullen hebben de Ekkergemse vis te doorgronden

Hoogtijd om ook eens een spelersvrouw aan het woord te laten over de kansen van het Nederlandse team, hier de vrouw van topvisser Henk Roskamp. We verwelkomen bij deze ook een vele Nederlandse bezoekers die Tv Ekkergem ontdekken. Meteen starten we een experiment om volgend jaar op WK in Zuid-Afrika te geraken, weldra meer daarover.

De Nederlandse coach Jan van Schendel over de Ekkergemse wateren, de favorietenrol , de druk en  de media. Jan is ook één van de vele gasten in de komende talkshows.

Heuglijk nieuws: het WK vissen in Ekkergem is begonnen. En nog heuglijker nieuws, we hebben de volledige rechten gekocht en U zal geen seconde moeten missen van dit WK. Zet u schrap voor een spetterende sportzomer op TV Ekkergem.