Goed nieuws voor de weerliefhebbers, ook in Amsterdam hebben we enige weerprofessionals aangeworven zodat we voortaan ook het weer in A'dam kunnen volgen. Het weer is er momenteel wat minder, u hoort het hier live zodra het beter wordt

Opnieuw stralend weer in Agadir. Hebbidi rapporteert.

Het is vandaag wat frisjes in de Kalahariwoestijn, maar morgen worden temperaturen verwacht tot 55 graden. Bij deze even meegeven dat het internationaal weerbericht nu openstaat voor iedereen en dus niet alléén meer senioren. En nu ook niet alléén meer het weer in zusterstad New York, maar het weer over heel de wereld. Solliciteren voor internationaal weerman/vrouw kan via contact

Een oude Ekkergems spreuk zegt: "als het sneeuwt in New York, sneeuwt het weldra ook in Ekkergem. Deze wijsheid heeft eens te meer zijn deugdelijkheid bewezen. Amper 2 weken geleden sneeuw in onze zusterstadd, en nu ook in Ekkergem. Sneeuw is voor de klassieke zenders keer op keer de aanleiding om meer dan helft van hun nieuwsen met weer te vullen, eerst kwartier over de  files, dan kwartier over 'leuke kanten van sneeuw'. We beloven al dat weergedoe tot functioneel minimum te beperken.

Hoogtijd voor het weer in Fez. De zon straalt en het ziet ernaar uit dat het voor de rest van het jaar zo blijft, aldus onze weervrouw ter plaatse.

Onder Belgische weervoorspellers is flink wat opschudding ontstaan omdat weermannen en- vrouwen onder druk gezet worden om goed weer voor de kust te voorspellen om de kusthoreca niet te schaden. Het TV Ekkergem weerteam weigert aan deze chantage toe te geven en geeft ootmoedig toe dat het weer van Ekkergem tot aan de kust op niets trekt. Voor goed weer moet je in onze zusterstad New York zijn, waar het altijd (echt) goed weer is.

Meestal is het mooi en helder weer in New York, behalve op Times Square, die lelijke plek waar toeristen als waanzinnigen shoppen in 1000 winkels die er allemaal hetzelfde uitzien. Dus als je al deze ellende wil vermijden, vermijd je best meteen Times Square in zijn geheel. als je perse wil gaan shoppen, doe het dan in Bobby's in Brooklyn of Queens, waar het veel goedkoper is, altijd beter weer, en veel aangenamere mensen

We zijn begonnen met de opleiding van een nieuwe lichting weersenioren, de bedoeling is om 356 deskundigen ter beschikking hebben voor elke dag van het jaar, voor elke weertype. Laat de VRT maar verder klungelen met hun 2 weermannen en locale weerberichtjes, we brengen we de broodnodige variatie in het weerbericht, en houden we meteen de Ekkergemse hangsenioren van straat met een nuttige bezigheid.

Het aanhoudende slechte zomerweer in en rond Ekkergem jaagt steeds meer mensen naar onze zusterstad New York. Het weer is er dan ook zoals steeds schitterend, vooral ook aan de kusten van Brooklyn, en meer bepaald Coney Island. Ook in Chicago waar we opnames doen voor 'flikken Chicago', is het weer schitterend. Ben je 60+ en wil je even aan het slechte weer ontsnappen, solliciteer dan voor weersenior.

Als internationale wijkTV willen we de Ekkergemse senioren naar alle hoeken van de wereld uitsturen om voor Ekkergemnaren uit eerste hand vast te stellen welk weer het is op uw reisbestemming, het is tevens een manier om de Ekkergemse hangsenioren van de straat te houden en hen een zinvolle bezigheid te geven. De castings hebben vanaf deze week plaats in het seniorenclubhuis. Iedereen ouder dan 60 kan via contact zijn kandidatuur stellen.

Op de algemene vergadering is beslist dat het internationaal seniorenweerbericht verder zal worden uitgebreid, de bedoeling is een databank met 356 weerberichten te maken, met alle mogelijke weertypes voor elke dag het jaar, en met 356 verschillende weermannen/weervrouwen. We zullen zelf recruteren in Ekkergem en de Brugse Poort, sollicitanten kunnen zich ook spontaan aanmelden via contact (Voorwaarden: graag reizen en minimum 6 0 jaar zijn )