Over TV Ekkergem

Tv Ekkergem is een lokale internationale wijkTV van en voor de kleine man, met een specialisatie in stop motion speedanimatie.

Tv Ekkergem is niet gebonden door de realiteit en opent nieuwe horizonten. Tv Ekkergem is gestart in de wijk Ekkergem, maar is ook actief in de Brugse Poort, of in buitenlanden met een voorkeur voor onze zusterstad New York. We introduceren vooral kinderen en jongeren in de beginselen van de ‘speedanimatie’. We vrezen dat tv ekkergem ook begonnen is met experimenten in straatkunsten, maar we beperken dit momenteel tot Malem in de Brugse Poort.

TV Ekkergem is gestart in 2011 met steun van de stad Gent (Creëer je wijk) en de Koning Boudewijn Stichting (Delhaizefonds).TV Ekkergem wordt gemaakt door vzw vroemvroem, en dit in nauwe samenwerking met de buurt. Iedereen kan acteren en programmavoorstellen doen. in 2012 kreeg TV Ekkergem steun van ‘Thuis in de stad’ . Van 2012 tot 2015 kreeg TV Ekkergem ook nog steun van ‘Creëer je wijk’ (stad Gent).

Tv Ekkergem voorziet ondertussen in zijn eigen onderhoud via allerlei opdrachten, en het geven van animatie workshops. Stop-motion animatie is aan het uitgroeien tot dé huisspecialiteit en we beschikken ondertussen over een volledig uitgeruste animatiestudio in Ekkergem.
De animatieafdeling is nu een verzelfstandigde tak met eigen website waar je animaties op maat kan bestellen, en leverde ook speedanimaties aan o.a. De Standaard (DS avond) en VRT (Klein nieuws). De studio staat ook open voor de buurt en we geven er ook initiaties animatie. Er is ook de een mogelijkheid voor het maken van DIY animaties, en we werken ook steeds meer met stagiairs van de animatieafdeling van het KASK/RITSC, maar ook Sint Lucas en/of andere scholen.

Volg de laatste updates en filmpjes via facebookpagina ).

Momenteel plant Tv ekkergem een nieuw project met internationale ‘speedanimaties’.